امور گمرکی کیست و چه وضایفی دارد ؟

امور گمرکی

آنچه در این مطلب مطالعه می کنید

مشاوره رایگان در زمینه خدمات بازرگانی

برای دریافت مشاوره خدمات در زمینه بازرگانی مثل ترخیص کالا ، واردات کالا و صادرات کالا می تواندی با کارشناسان ما تماس بگیرید و هر سوالی داشتید را از ما بپرسید.


تجارت امروزه به یکی از کارهای بسیار پر درآمد تبدیل شده است و امور گمرکی به عنوان یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازها برای صادرات و واردات شناخته می‌شود. انجام این امور به درستی و بر اساس قوانین اساسی است؛ زیرا بدون رعایت قوانین گمرکی، انتظار عملکرد موفق در زمینه تجارت بین‌المللی ناپذیر است. گمرک به عنوان سازمانی معتبر شناخته می‌شود و هنگام ورود یا خروج کالا از کشور، لازم است که قوانین گمرکی به دقت رعایت شود. اطلاعات کامل و دقیق در زمینه قوانین و مقررات گمرکی، توانمندی تاجران را در تسریع فرآیند ترخیص کالاها افزایش می‌دهد. مجموعه امور مربوط به ترخیص کالاها از گمرک و یا صادرات آنها به عنوان امور گمرک شناخته می‌شود. برای این امور، سازمان گمرکات کارت بازرگانی را صادر می‌کند که افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند طبق شرایط معین، از آن بهره‌مند شوند. با این حال، ممکن است مراحل مرتبط با استفاده از خدمات گمرکی زمان‌بر باشد، حتی با داشتن کارت بازرگانی.

شرکت ‌های تجاری و تاجران ترجیح می ‌دهند که از خدمات شرکت‌ های بازرگانی برای ترخیص کالا یا صادرات آنها استفاده کنند؛ زیرا این شرکت‌ ها با آشنایی بهتر با امور گمرک و فرآیند های اداری، می‌توانند به‌صورت کارآمدتر و هزینه‌ای کمتر، کمک کنند تا کالاها به مقصد موردنظر سریع‌تر ارسال یا واردات آنها ترخیص شود. در ایران، سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران مسئولیت اجرای قوانین و مقررات مربوط به صادرات، واردات و سایر امور مرتبط با تجارت خارجی را بر عهده دارد. این سازمان با هدف تسهیل و راهنمایی تجارت خارجی، واردات و صادرات کالا ها را کنترل می‌کند و فرآیندهای مرتبط با ترخیص و تعیین مالیات و عوارض را انجام می‌دهد. امور گمرک در ایران شامل بررسی و تصویب مدارک و مجوزهای لازم، تعیین نرخ و تعرفه‌های وارداتی، بررسی و تصویب ضوابط و مقررات مربوط به تجارت خارجی و اجرای قوانین مربوط به مبارزه با قاچاق کالاها و ارزها می‌باشد.

چه مدارکی را برای دریافت خدمات امور گمرکی نیاز داریم


برای بهره ‌مندی از بهترین خدمات مربوط به امور گمرکی در ایران، شما باید مدارک مورد نیاز را از سوی شرکت تجاری خود تهیه کنید تا فرآیند‌ های کاری شما بهبود یابد و سریع ‌تر انجام شود. یکی از مهم‌ ترین مدارکی که باید حتما تهیه کنید، اظهار نامه است. این اظهار نامه که یک پیش ‌نیاز برای همه امورات گمرکی است، اطلاعات لازم را به گمرک ارائه می ‌دهد که چه کالایی به چه حجمی وارد یا صادر خواهد شد. در صورت داشتن کارت بازرگانی، حتما باید آن را ارائه دهید تا بتوانید از خدمات گمرکی بهره ‌مند شوید. همچنین ارائه قبض ‌های مربوط به انبار و بارنامه‌ ها در کنار ثبت سفارش از دیگر مدارکی است که برای دریافت خدمات گمرکی لازم است. در ضمن، باید به عوارض ترخیص و یا بازگشت کالا به مبداء نیز دقت کنید، زیرا این موارد نقش مهمی در فرآیند گمرکی شما دارند.


علاوه بر خدمات امورات گمرکی برای واردات قطعی، نوع دیگری از واردات به نام “واردات موقت” نیز وجود دارد که با محدودیت‌ های کمتری مواجه است. در این نوع واردات، کالا ها به صورت موقت به کشور وارد می ‌شوند برای مصارف خاصی مانند نمایشگاه ‌ها، نمونه‌ های تجاری، یا استفاده‌ های مشابه که نیاز به نگهداری موقت دارند. برای انجام این نوع واردات، نیاز به دریافت مجوز های خاص از مراجع ذی ربط مانند مراجع قضایی یا بهداشتی وجود دارد. کارشناسان در شرکت ‌های بازرگانی می ‌توانند با ارائه مشاوره‌ های لازم پیش از انجام هر گونه واردات موقت، شما را با این فرآیند آشنا کرده و اطلاعات لازم را به شما ارائه دهند. این مشاوره‌ ها شامل توضیح درباره مراحل و شرایط دریافت مجوزها، ارائه مدارک مورد نیاز، و همچنین توضیح درباره تعهدات و مسئولیت‌ های شما به منظور انجام واردات موقت می‌ باشد.

چه مدارکی را برای دریافت خدمات امور گمرکی نیاز داریم

مراحل ثبت کالا در گمرک


ثبت کالا در گمرک یکی از مراحل اساسی در فرایند امور گمرکی است که می‌تواند در هر کشوری متفاوت باشد. این فرایند به معنای ارائه اطلاعات کامل و دقیق درباره کالاهایی است که قصد ورود یا خروج آن‌ها از یک کشور را دارید. در این فرایند، شما باید اطلاعات فنی و تجاری کالاها، ارزش، کمیت، کشور مبدأ یا مقصد، شرکت صادر کننده یا وارد کننده، مدارک مربوطه و سایر اطلاعات ضروری را ارائه دهید.مراحل ثبت کالا عموماً شامل چند مرحله مهم است. ابتدا، شما باید اسناد مورد نیاز برای ثبت کالا را تهیه کنید. این اسناد ممکن است شامل فاکتورهای فروش، بارنامه، سند حمل و نقل، گواهی‌های منشأ، گواهی نمایندگی و سایر اسناد مربوطه باشد. سپس باید اظهارنامه گمرکی را تهیه و تکمیل کنید که شامل اطلاعات مربوط به کالاها، ارزش، کمیت مربوطه است. مرحله بعدی پرداخت مالیات و عوارض است که قبل از ورود یا خروج کالا، شما باید مالیات و عوارض مربوطه را پرداخت کنید.

سپس کالاهای شما توسط مأموران گمرک بررسی و تأیید می‌شوند تا اطلاعات ثبت شده صحیح و کالاها مطابق با مقررات گمرکی باشند. در صورت تأیید، کالاها به مرحله بعدی ادامه می‌یابند که شامل صدور مجوزهای خاص برای کالا ها و ترخیص آن‌ها می‌شود. در نهایت، پس از بررسی، تأیید گمرکی، و صدور مجوزهای لازم، کالاها ترخیص شده و مجاز به ورود یا خروج از گمرک می ‌شوند. مراقبت از تکمیل و صحیح انجام مراحل ثبت کالا در گمرک بسیار مهم است تا بتوانید به راحتی کالاهای خود را وارد یا صادر کنید و از مشکلات حقوقی یا مالی جامور گمرکی (مرزی) جلوگیری کنید. این فرآیند‌ها و فعالیت‌ های گمرکی شامل کنترل، تنظیم و نظارت بر ورود و خروج کالاها، انجام رویه‌های گمرکی، جمع‌آوری مالیات و عوارض، تعیین تعرفه‌ های وارداتی و صادراتی، مبارزه با قاچاق، اجرای قوانین و مقررات گمرکی، ترخیص کالا ها، تعیین ارزش گمرکی کالا ها و مسائل مرتبط با امنیت مرزی است.

پرداخت عوارض در امور گمرکی


پرداخت عوارض از اصول اساسی در فرآیند امور گمرکی است و برای تجارت بین‌المللی ضروری می ‌باشد. عوارض ممکن است شامل مالیات و عوارض وارداتی، عوارض صادراتی، عوارض گمرکی و هزینه‌ های دیگر مرتبط با تجارت بین‌ المللی باشند. در فرآیند واردات، اغلب شما موظف هستید که مالیات و عوارض وارداتی را طبق قوانین و مقررات کشور مقصد پرداخت نمایید. این عوارض معمولاً بر اساس ارزش کالا، تعرفه ‌های وارداتی و سایر ملاحظات محاسبه می‌ شوند. پرداخت این عوارض اجازه ورود کالا های شما به گمرک و مقصد مورد نظر را فراهم می ‌کند. در مورد صادرات، نیز ممکن است عوارض صادراتی مورد نیاز باشد. این عوارض معمولاً بر اساس نوع کالا، مقصد، ارزش و سایر عوامل محاسبه می ‌شوند. پرداخت این عوارض از شما می ‌خواهد که کالا های خود را به صورت قانونی و مجازی صادر کنید. علاوه بر مالیات و عوارض، هزینه‌ های گمرکی دیگری هم نیز در فرآیند واردات و صادرات وجود دارد.

 این هزینه‌ ها می ‌تواند شامل بساری ازهزینه‌ های بررسی و تأیید گمرکی، هزینه‌ های ترخیص کالا، هزینه‌ های حمل و نقل و سایر هزینه‌ های مرتبط با تجارت بین ‌المللی باشد. برای انجام تجارت بین ‌المللی، اهمیت به شدت زیادی دارد که عوارض مربوطه را به موقع و به درستی پرداخت کنید. عدم پرداخت عوارض می ‌تواند باعث تأخیر در ترخیص کالا، جریمه‌ ها و مشکلات حقوقی شود و در نهایت ممکن است باعث عرضه کالا های شما به بازار مقصد نشود. در هر کشور، قوانین و مقررات مربوط به عوارض وارداتی و صادراتی ممکن است متفاوت باشند. بنابراین، در هنگام انجام تجارت بین ‌المللی، مطالعه دقیق قوانین گمرکی کشور مقصد و مشورت با مشاوران گمرکی می ‌تواند به شما کمک کند تا از انجام صحیح پرداخت عوارض و حل ابهامات مطمئن شوید. پرداخت مالیات هم یکی از موضوعات حیاتی در امورات گمرکی و تجارت بین‌ المللی است.

پرداخت عوارض در امور گمرکی

سخن آخر


به طور کلی، امور گمرکی به عنوان یکی از پیش ‌نیازهای اصلی تجارت بین ‌المللی محسوب می ‌شود. برای صادرات و واردات کالا ها، ترخیص و تنظیم کالا ها در گمرک امری بسیار حیاتی است که بدون آن، انجام هر گونه تجارت خارجی دشوار است. در ایران، سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران مسئول اجرای قوانین و مقررات مربوط به صادرات، واردات و سایر امور تجارت خارجی است. برای استفاده از خدمات گمرکی بهترین شکل ممکن، باید مدارک لازم را تهیه کنید. این شامل اظهار نامه گمرکی، کارت بازرگانی، قبض‌ های مربوط به انبار و بارنامه ‌ها می ‌شود. همچنین، برای واردات موقت کالا ها نیز نیاز به دریافت مجوز های خاص از مراجع ذی ‌ربط مانند مراجع قضایی یا بهداشتی وجود دارد. مراحل ثبت کالا در گمرک شامل تهیه اسناد مورد نیاز، تکمیل اظهار نامه گمرکی، پرداخت مالیات و عوارض، بررسی و تأیید کالاها توسط مأموران گمرک، صدور مجوزهای لازم و در نهایت ترخیص کالاها می ‌شود.

امتیاز این مطلب post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخرین مقالات وبلاگ

واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک

آینه‌های خودرو از جمله کالاهایی هستند که به طور گسترده از سایر کشورها وارد می‌شوند. در حال حاضر، واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک مانند هر کالای دیگری باید طبق قوانین سازمان گمرک کشور انجام شود. در این صورت، فعالیت صادرات و

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک یک موضوع مهم برای تاجران و بازرگانان است. فیلم‌های PVB (پلی وینیل بوتیرال) عمدتاً برای شیشه‌های لمینت استفاده

واردات و ترخیص ماشین آلات کفاشی از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص ماشین آلات کفاشی از گمرک

واردات ماشین‌آلات از مواردی است که برای ادامه‌ی چرخه تولید مورد توجه قرار می‌گیرد. زمانی که به قطعات و ماشین‌آلات کفاشی برای تولید کفش نیاز

خدمات گمرکی
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

خدمات گمرکی و ترخیص کالا چیست؟

در دنیای امروزه تجارت بین‌المللی یکی از عناصر حیاتی اقتصاد جهانی است. با افزایش روزافزون تجارت بین‌المللی، نیاز به خدمات گمرکی و ترخیص کالا نیز

واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک

در این مقاله قصد داریم درباره موضوع واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک بحث کنیم. بیشتر سازندگان ساختمانی برای اجرای پروژه‌های خود نیاز به

تماس تلفنی