کالای مرجوعی در گمرک

کالای مرجوعی در گمرک

آنچه در این مطلب مطالعه می کنید

مشاوره رایگان در زمینه خدمات بازرگانی

برای دریافت مشاوره خدمات در زمینه بازرگانی مثل ترخیص کالا ، واردات کالا و صادرات کالا می تواندی با کارشناسان ما تماس بگیرید و هر سوالی داشتید را از ما بپرسید.

کالای مرجوعی در گمرک به کالاهایی اطلاق می‌شود که به دلیل عدم تطابق با استانداردها، خرابی یا عدم رضایت مشتری و دلایل متعدد دیگر، پس از وارد شدن به کشور مقصد، توسط وارد کننده به کشور مبدأ یا همان کشور صادر کننده برگشت داده می‌شوند. این کالاها باید تحت نظارت گمرک قرار بگیرند تا از طریق روندهای خاص و با رعایت قوانین و مقررات، به کشور مبدأ بازگردانده شوند. همچنین، بسته به نوع کالا و قوانین گمرکی هر کشور، الزامات خاصی برای وارود و خروج این نوع کالاها از گمرک وجود دارد.

در ادامه، نحوه برخورد با کالای مرجوعی در گمرک، چگونگی اجرای قوانین و مقررات مربوطه و تمامی مراحل و مسائل مرتبط با این فرایند مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد تا به شما در گرفتن بهترین تصمیم کمک کند.

کالای مرجوعی در گمرک چیست؟

کالای مرجوعی در گمرک به محصولاتی گفته می‌شود که برای هر دلیلی از سوی خریدار به فروشنده بازگردانده شده‌اند و به عبارت دیگر کالا و محصولاتی که وارد کشور مقصد شده و به خاطر دلایل خاصی به کشور مبدا بازگردانده می شوند را کالای مرجوعی در گمرک می گویند.

این دلایل ممکن است شامل عدم رضایت از محصول، ایراد و مشکل در کالا، آسیب دیدن محصول، مغایرت یا عدم تطابق با تصویر و توضیحات موجود در وب‌سایت فروشگاه باشد. در بسیاری از موارد، وارد کننده به دلیل سیاست‌های بازگشت کالا، باید این محصولات را به صورت قانونی به کشور مبدأ بازگردانده و از طرف دیگر، گمرک نیز باید این کالاها را بررسی و براساس قوانین و مقررات مربوطه، عملکرد لازم را انجام دهد.

کالای مرجوعی در گمرک چیست؟
کالای مرجوعی در گمرک چیست؟

مراحل ارسال کالای مرجوعی به گمرک

۱. تهیه مدارک موردنیاز

جهت ارسال کالا مرجوعی در گمرک، نخست باید مدارک مورد نیاز و مربوط به کالا مرجوعی را جمع آوری کرد. این مدارک شامل فاکتور فروش، گواهی اصالت، برچسب ها، برگه بازگشت کالا و هر مدرک دیگری است که مورد نیاز و مرتبط با کالا باشد. درخواست تعداد مورد نیاز از این اسناد مهم است و از آنها به عنوان مدرک و سندی برای تایید مالکیت و ارزش کالا استفاده می شود.

۲. تعیین اصول و مقررات گمرکی

شما می توانید با شناخت اصول مهم و قوانین گمرک، راه درست برای ارسال کالا مرجوعی خود را پیدا کنید. دانش و تحقیق و همینطور آگاهی از اصول ومسائل مهم در این مسئله بسیار حائز اهمیت است.

۳. پرداخت هزینه‌های مرتبط

زمانی که کالای مرجوعی به گمرک ارسال شود، هزینه های مربوط به آن نیز وارد می شود. قبل از هر چیز، لازم است با دقت به تمام هزینه‌های گمرکی و هرگونه مالیات یا عوارض مربوطه رسیدگی کنید. به عنوان مثال، در صورتی که کالای مرجوعی در گمرک تحت عملکرد قرار گرفته و وارد کشور شده باشد، گمرک باید مالیات مربوط به آن را اعلام کرده و هزینه‌های مربوط به مالیات باید پرداخت شود.

مشکلات رایج درمورد کالای مرجوعی در گمرک

۱. تاخیر در رسیدگی به درخواست

یکی از مسائل و مشکلات متداول مربوط به کالای مرجوعی در گمرک، تعلل و تعویق در بررسی درخواست است. جهت رفع این مشکل، شما ملزم به تماس و ارتباط مستمر با مسئولین گمرک و تعقیب مداوم وضعیت درخواست خود هستید.

۲. عدم وضوح در مقررات

در بعضی مواقع عدم شفافیت و صراحت در قوانین می تواند منجر به پیچیدگی و ابهام در ارسال کالای مرجوعی در گمرک شود. از این رو، شناخت کافی و اطلاع دقیق از تغییراتی که در قوانین و مقررات به وجود می آید بسیار حائز اهمیت است.

کالای برگشتی

کالاهای برگشتی در دسته کالاهای صادرات موقت طبقه بندی می شوند که به منظور اصلاح و تکمیل و یا شرکت در نمایشگاه های بین المللی، به خارج از کشور صادر شده و پس از اتمام دوره و فرصت صدور موقت، به کشور باز می گردند. به عبارت دیگر، کالاهای برگشتی کالاهایی هستند که به طور موقت صادر و مجددا به گمرکات داخلی بازگردانده شده اند.

کالای مرجوعی
کالای مرجوعی

کالای مرجوعی

کالای مرجوعی در گمرک به کالای وارداتی اشاره دارد که قبل از ترخیص از گمرک جهت ورود موقت و یا قطعی، بنا به هر دلیلی به خارج از کشور بازگردانده می‌شود. این نوع کالاها به دلایل مختلف، اجازه ورود به داخل را نمی‌گیرند و به کشور صادر‌کننده بازمی‌گردند.

به عبارت دیگر، کالاهایی که وارد مرز شده باشند ولی به علت های مختلفی مثل تناقض با مقررات گمرک، پشیمانی و منصرف شدن واردکننده کالا با دلایل معتبر و غیره، مجوز ورود به کشور را نگرفته و به کشور صادرکننده بازگشت داده می شود، کالا مرجوعی گفته می شود.

دلایل زیادی برای بازگرداندن کالاهای وارداتی وجود دارد، از جمله:

  • مجاز نبودن و تحریم کالا در کشور
  • تناقض و نداشتن هم خوانی مجوزهای ترخیص کالا
  • نبود مدارک گواهی و استاندارد بهداشت برای کالا
  • آسیب و نقص در کالای وارداتی
  • نبود گواهی بهداشت نباتی یا همان مجوز قرنطینه
  • مغایرت کالا با اسناد و مدارک مرتبط با آن

تفاوت های کالای مرجوعی و کالای برگشتی

همان گونه که گفته شد، کالای برگشتی در دسته کالاهای صادرات موقت قرار می گیرد که جهت تعمیر و تکمیل یا شرکت در نمایشگاه های بین المللی و همایش ها، موقتا از کشور صادر شده و با اتمام مهلت مشخص شده، مجددا به گمرک کشور وارد می شوند. اما کالای مرجوعی، هنگام ورود به مرز کشور و پیش از ترخیص از گمرک، به علت ها و دلایل مختلفی مانند عدم تطابق، صدمه و نقص کالا و غیره، اجازه ورود به کشور را نیافته و به کشور مبدا یا همان کشور صادرکننده برگشت داده می شود.

از اصلی ترین تفاوت های میان کالای برگشتی و کالای مرجوعی در گمرک، در آن است که کالای برگشتی در مسیر صادرات موقت می باشد اما کالای مرجوعی، در مسیر واردات رسیدگی و بازبینی می شود همچنین از لحاظ بها و ارزش کالا، بها کالای برگشتی باتوجه به هزینه های تعمیر و تکمیل مشخص می شود.

عوامل موثر در عدم ترخیص کالا

به دلایل زیادی، فرآیند ترخیص کالا متوقف شده و محصول بازگردانده می شود. در زیر به برخی از این دلایل اشاره خواهیم کرد:

  • به علت نداشتن گواهی استاندارد محصول.
  • نداشتن گواهی سلامت و بهداشت محصول.
  • اگر کالاهای وارداتی غیرقانونی بوده و در لیست کالاهای ممنوعه قرار گیرند.
  • برخی از محصولات و اقلام باید مجوز قرنطینه دریافت کنند که این شامل کالاهای نباتی می باشد و نداشتن گواهی قرنطینه برای این دسته از کالاها، منجر به ترخیص نشدن آنها می شود.
  • در بعضی مواقع محصول هیچ گونه مشکلی نداشته و از دسته کالاهای ممنوعه نیز نمی باشد و تنها به دلیل تقاضا و تصمیم صاحب کالا مرجوع می شود.
  • در برخی موارد، کالایی که وارد شده با کالایی که سفارش داده شده است، مطابقت ندارد که در این شرایط نیز کالا پس داده می شود.

همانطور که گفته شد، کالای مرجوعی در گمرک به کالاهایی گفته می شود که به دلایل متنوعی ترخیص کردن آنها ممکن نیست و کالاهای مرجوعی را می توان از دو طریق بررسی کرد. حالت اول این است که در صورت موجود بودن کالا در گمرکات مرزی، اظهارنامه در دو نسخه تنظیم و با نظارت ماموران گمرک کالا از کشور خارج می شود و مطابق با قانون، کالاهایی که در گمرک وجود دارند، از روزی که وارد مرز شوند، به مدت چهار ماه یا تا زمانی که کالا به فروش نرسد، می توان به خارج از گمرک اظهار کرد.
کالای مرجوعی در گمرک، در دسته واردات و صادرات قطعی کشور قرار نمی گیرد و مرجوع کردن کالا، عاری از حقوق گمرکی و سود بازرگانی است و از پرداخت عوارض و هزینه های گمرکی نیز معاف است. همچنین مجوز مرجوع کرد کالا به خارج از کشور فقط در مسیرهای مجاز از مرز داده خواهد شد.

فاکتور مرجوعی چیست؟

کالای مرجوعی در گمرک، حتما باید در حساب ها و اسناد و مدارک حسابداری به ثبت برسد. به همین جهت فاکتوری به اسم فاکتور مرجوعی به وجود آمده است.

فاکتور مرجوعی، یکی از سندهای حسابداری است که برای کالاهایی که به عنوان مرجوعی وارد کشور می‌شوند، تهیه می‌شود. این فاکتور شامل اطلاعاتی مانند نام کالا، تعداد، قیمت و هزینه‌های حمل و نقل و بسته‌بندی است. این فاکتور به منظور ترتیب صدور مجوز و ترخیص کالای مرجوعی در گمرک استفاده می‌شود. همینطور ضروری است که امضا فرد مرجوع کننده و فرد تحویل گیرنده کالا در فاکتور مرجوعی موجود باشد.

فاکتور مرجوعی چیست؟
فاکتور مرجوعی چیست؟

چه کالاهایی مرجوعی محسوب می شوند

در فرآیند کارهای گمرکی، کالاهای مرجوعی کالاهایی هستند که به دلایل مختلفی مانند عدم رضایت مشتری، خرابی و مشکل در کالا، ممنوعه بودن کالا، عدم تطابق با توضیحات و تصاویر محصول، اشتباه در سفارش و … قابل ترخیص نبوده و به فروشنده برگشت داده می‌شوند. این کالاها باید در شرایطی باشند که بتوانند مجددا به فروش رسیده و به مشتریان دیگری ارائه شوند. همینطور کالاهایی که به طور موقت به کشور ورود پیدا کنند نیز باید پس از مهلت مشخص شده به کشور مبدا بازگشت پیدا کرده و مرجوع شوند.

در مجموع، کالاهایی که وارد گمرک می شوند را تا وقتی که مطابق با قوانین وضع شده، فروش پیدا نکرده باشند را می توان به خارج از گمرک مرجوع کرد و کالای مرجوعی در گمرک، در دسته واردات و صادرات قطعی قرار نمی گیرد و هزینه های گمرکی، عوارض و سود بازرگانی مشمول آن نخواهد شد.

مرجوع کردن کالا به دبی

همانطور که اشاره شد، کالای مرجوعی در گمرک یک محصول وارداتی است که پیش از ترخیص شدن از گمرک جهت واردات قطعی یا موقت، به دلایل مختلف مانند عدم تطابق با قوانین گمرکی یا انصراف خریدار با دلایل معتبر، اجازه ورود به داخل کشور را نمی‌گیرد و به کشور صادرکننده بازگردانده می‌شود. شرکت های خدمات گمرکی این فرصت را برای دارندگان کالا فراهم کرده اند تا کالای مورد نظر را به شهر و مکان دلخواه شما ارسال کنند. در این زمینه، دبی همیشه از گزینه های اولیه برای اکثر بازرگانان، جهت مرجوع کردن کالا بوده است.

دلایل مرجوعی شدن کالا

موارد مختلفی وجود دارد که باعث می‌شود کالا به عنوان کالای مرجوعی در گمرک تبدیل شود. این موارد شامل موردهای زیر می‌شود:

  1. غیر قانونی و ممنوعه بودن کالا در کشور.
  2. عدم اخذ مجوزهای لازم برای ترخیص.
  3. فقدان استانداردهای بهداشتی و گواهی های لازم.
  4. نداشتن گواهی بهداشت نباتی یا همان مجوز قرنطینه.
  5. خسارت یافتن و نقص کالای وارداتی.
  6. مغایرت کالا با اسناد و مدارک مورد نیاز.
دلایل مرجوعی شدن کالا
دلایل مرجوعی شدن کالا

مرجوع شدن کالاهای ممنوع

طبق ماده ۱۰۵ قانون امور گمرکی، اگر کالای ممنوعه با جزئیات دقیق و درست، برای ترخیص از گمرک اظهار شود، گمرک باید به دارنده کالا به صورت کتبی اخطاریه دهد و کالا حداکثر در طی مدت زمان ۳ ماه باید با رعایت قوانین، مرجوع شود.

در این صورت، دارنده کالا دو ماه مهلت دارد تا اعتراض خود را به دادگاه ارائه کند، در غیر اینصورت کالا توسط دولت به ضبط قطعی می رسد . اما، کالاهایی که وارداتشان جرم و غیر مجاز باشد مشمول این قانون نمی شوند. برای مرجوع کردن کالاهای ممنوعه و غیر قانونی باید حقوق گمرکی و سود بازرگانی و همینطور عوارضی به میزان 3 برابر بیشتر از بها کالا ، پرداخت شود.

بنابراین، براساس ماده ۱۶۱، اداره گمرک مجاز است تا برای حمل و نقل کالاهای غیرمجاز یا ممنوعه، وسایل نقلیه گمرکی را مشخص نموده و ناظران یا کارگزارانی را برای نظارت بر حمل و نقل کالا تا گمرک مشخص شده، تعیین کند.

تفاوت ارزش کالای برگشتی و مرجوعی

از لحاظ ارزش کالا، مطابق با قانون امور گمرکی کشور، ارزش کالای برگشتی برحسب هزینه تعمیر یا تکمیل کالا در خارج از کشور مشخص می‌شود که ۱۵ درصد آن نیز برای حقوق گمرکی پرداخت می شود، مگر اینکه از حقوق گمرکی معاف شده باشد.

باید توجه داشت که اجازه صدور موقت فقط زمانی داده خواهد شد که کالا در داخل کشور قابل تعمیر یا تکمیل نباشد. همچنین، قطعات جایگزین یا اضافه شده به عنوان تکمیل در نظر گرفته نخواهند شد و شامل قوانین عمومی واردات قرار خواهند گرفت. در مقابل، ارزش کالای مرجوعی در گمرک، مطابق با ماده ۱۰ قانون گمرکی مشخص می‌شود و شامل هزینه حمل ونقل و بیمه بار (CIF)، هزینه ثبت سفارش و سایر هزینه‌های  مربوط به گمرک خواهد شد.

کالاهای مرجوعی شامل چه کالاهایی هستند؟

کالای مرجوعی در گمرک، به کالاهایی گفته می شود که قبل از ترخیص از گمرک به کشور مبدا بازگردانده شوند. این کالاها به شرح زیر هستند:

  • در هنگام تولید و ساختن، خرابی و مشکل اندکی در ظاهر کالا به وجود می آید و به همین علت  مشتریان دیگر از کالا راضی نیستند.
  • مدت زیادی از زمان تولید آنها می گذرد و دوران زیادی را در انبار بوده اند.
  • در هنگام حمل و نقل یا جابجایی دچار آسیب کوچکی شده اند و به وسیله سازنده اصلاح شده و با قیمت پایین تر، مجددا به بازار بازمی گردند.
  • کالای نمایشی یا ویترینی نیز جزو دسته کالای مرجوعی در گمرک می باشد. (کالای ویترینی به کالایی گفته می شود که از جلد و بسته باز شده و دارای خراش کوچکی هستند)

مهمترین قوانین امور گمرکی

تاجران و بازرگانان پرکار و فعالیت در زمینه تجارت باید دقت کنند که برای انجام واردات و صادرات، حتما درباره قوانین و مقررات گمرکی مطالعه و آگاهی لازم را دارا باشند تا در انجام مراحل گمرکی با مشکلی مواجه نشوند. از آنجا که گمرک دارای قوانین و مقررات مخصوصی است، باید در هنگام انجام هر فعالیت مربوط به گمرک آنها را رعایت کرده و معلومات کافی در این زمینه را داشته باشید. بنابراین، در ادامه شما را با مهم ترین و اصلی ترین مقررات امور گمرکی آشنا می کنیم. این قوانین شامل:

  • بر اساس ماده ۲۴ قانون گمرک، مدت زمان قانونی نگهداری کالا در انبارهای گمرک، از زمان تحویل کالا به مدت سه ماه است. اما با طلب درخواست کتبی دارنده محصول، ارائه دلایل توجیه پذیر با تشخیص کارشناس گمرک و پرداخت هزینه های انبار، این مدت به دو ماه قابل تمدید است.
  • در صورت عدم وجود امکانات لازم برای نگهداری کالاهای خاص در انبار گمرکی، مانند کالاهای فاسد شدنی و کالاهایی که مراقبت و نگه داشتن آنها هزینه آور است، باید بعد از تخلیه کالا و با مسئولیت دارنده کالا و ناظر گمرکی، به انبار سازگار با کالا منتقل شود. در غیر این صورت، هیچ گونه مسئولیتی بر عهده تحویل دهنده نخواهد بود.
  • تا زمانی که کالا در انتظار تصمیم نهایی گمرک در انبارهای گمرکی نگهداری و متوقف شود، به عنوان کالا متروکه شناخته نمی‌شود.
  • کالاهایی که مجوز یا اسناد ترخیص و فروش برای آنها صادر شده است در صورتی که ظرف مدت یک ماه از انبارهای گمرک خارج نشوند مشمول قوانین کالاهای متروکه می شوند. این مدت مشخص شده، با رضایت تحویل‌گیرنده و موافقت گمرک قابل تمدید است.
  • ارزش گمرکی کالاهای صادراتی بر اساس عواملی مانند قیمت فروش کالا و کالای صادراتی و همچنین هزینه بیمه کالا، هزینه تخلیه و بارگیری کالا، حمل و نقل و سایر هزینه های مربوط به گمرک، تعیین می گردد.

ردیابی روی کالای برگشتی از گمرک واردات گیر کرده است. چرا؟

اگر جعبه شما برای چند روز در وضعیت هشدار “گمرک واردات برگشتی” قرار بگیرد، شما می توانید برای رهایی از این شرایط، چند روش را امتحان کنید.
اولین روش تماس با خدمات مسئول تحویل در کشور مقصد است. این سرویس قرار است کالای شما را ارزیابی کرده و از وضعیت آن در طول سفر شما را مطلع شود.
زمانی که شما، شماره ردیابی خود را وارد می کنید، چندین سایت ردیابی شرکت مخابراتی از طریق این سایت ها، تا وقتی که هدف را پیدا کنند، بررسی می شود. یا اگر کالای شما توسط فروشنده دیگری اسکن شود، این اطلاعات در دسترس عموم قرار می گیرد.
در نهایت، می‌توانید با فرستنده ارتباط برقرار کنید تا متوجه شوید که آیا آنها از چیزی اطلاع دارند و یا از آنها بخواهید با مسئول حامل اصلی تماس بگیرند.

ردیابی روی کالای برگشتی از گمرک واردات گیر کرده است. چرا؟
ردیابی روی کالای برگشتی از گمرک واردات گیر کرده است. چرا؟

الکترونيکي شدن پته تجاري ، متروکه و مرجوعي

انجام کارهای تجاری، پته گمرکی، کالاهای متروکه و مرجوعی الکترونیکی شدند و هم اکنون می توان در گمرک فرودگاه امام خمینی برای درخواست پته تجاری و متروکه، جهت ثبت اطلاعات مربوط به کالاها از روش دور اظهاری استفاده کرد همچنین برای کالای مرجوعی در گمرک نیز، جهت اظهارنامه صادراتی می توان از روش دور اظهاری استفاده کرد.

رويه گمرکی ماده ٤٧ قانون امور گمركي (مرجوعي)

طبق ماده 47 قانون امور گمرکی اگر کالايي به دليل عدم انطباق با مقررات گمركي يا ديگر مقررات مربوطه، توسط گمركات وارد شده و صاحب آن درخواست مرجوعي را به گمركات اعلام نمايد، كالا بلافاصله به كشور مبدأ يا سایر كشورهای تولید كننده يا صادر كننده آن بازگشت داده خواهد شد.

به عبارت دیگر، کالاهایی که به دلیل عدم صدور گواهی استاندارد، نبود گواهی بهداشت، ممنوعیت و تحریم ورود کالا، عدم دارایی گواهی قرنطینه نباتی، مغایرت کالا با سفارش و انصراف و پشیمانی صاحب کالا با دلایل منطقی، ترخیص نشوند، می توانند پس از طی کردن مراحلی، کالا را به کشور مبدا بازگشت دهند.

کالای مرجوعی در گمرک یا کالایی که قصد مرجوع کردن آن را داریم، با تنظیم و ترتیب دو الی سه نسخه اظهارنامه و پرداخت تمامی هزینه‌های گمرکی و همچنین پرداخت مبلغ حقوق گمرکی برای کالاهای غیرقانونی و ممنوعه، سود بازرگانی، عوارض، مالیات و ودیعه ای معادل 3 برابر بها کالا، به کشور مبدا مرجوع می‌شود. همچنین، نوعی دیگر از کالاهای مرجوع شده وجود دارد که شامل کالاهای وارد شده به صورت موقت می‌شود.

الکترونیکی شدن مزایده و فروش اموال تملیکی

کالای متروکه به کالاهایی اطلاق می‌شود که به دلیل عدم استفاده و ترخیص از سوی فروشنده ترک شده و در انبار گمرک نگهداری می‌شوند. این کالاها ممکن است به دلیل قدرت خرید کمتر یا تغییرات در بازار، قابل فروش نباشند و بنابراین به عنوان کالای متروکه شناخته می‌شوند. این کالاها معمولاً با قیمت مناسب‌تر و تخفیفات ویژه به فروش می‌رسند تا بتوانند از آن‌ها استفاده کرد.

به عبارت دیگر، کالاهای متروکه به کالاهایی گفته می شود که توسط صاحب کالا از گمرک ترخیص نشده و یا مدارک آن دیر ارائه شده و کالا رها و یا به اصطلاح متروکه شده است. سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی برای این دسته از کالاها تصمیم می گیرد.

سازمان گمرک باتوجه به زمان ورود کالا به انبار، اظهارنامه را تنظیم و مالیات، حقوق و هزینه های گمرکی واردات و مقدار و ارزش کالا را تعیین می کند و سپس اظهارنامه تنظیم شده را به سازمان ارسال خواهد کرد. سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی نیز به مدت 5 ماه هزینه متروکه شدن کالا در گمرک و همینطور نگهداری این کالاها در انبار را خواهد پرداخت.

الکترونیکی شدن مزایده و فروش اموال تملیکی
الکترونیکی شدن مزایده و فروش اموال تملیکی

ورود موقت کالا چیست؟

ورود موقت کالا به معنای ورود کالای مشخص برای مدت زمان معین شده با تعلیق حقوق ورودی که به شرط خروج دوباره از کشور به ورود قطعی آن تعلق می گیرد. در مجموع، برای صادرات و خروج دوباره آن از کشور باید از حقوق ورودی معاف شود.

ورود موقت کالا برای محصولاتی که به قصد حضور در نمایشگاه های بین المللی وارد می شوند، برای تنظیم اظهارنامه و انجام پروسه گمرکی واجب است همچنین، تعهد نمایندگان دولتی و سیاسی در کشور برای شرکت کالا در نمایشگاه های واقع در کشور به عنوان ضمانت قبول می گردد.
باید توجه داشت که مدت زمان استفاده از محصول در مجوزهای صادره برای ورود موقت محصولات به کشور نیز قید شده است. به همین دلیل، دارنده مجوز باید کالا را برای تحویل در زمان مقرر به خارج از کشور بازگرداند.

دلیل متروکه شدن کالاها در گمرک چیست؟

کالاهای رها شده و به اصطلاح متروکه، کالاهایی هستند که در مهلت مشخص شده قانونی ترخیص نشده و پس از سپری شدن هفته ها و ماه ها، همچنان در انبار گمرک هستند. البته باید خاطر نشان کرد که در این زمینه تفاوتی بین کالاهای وارداتی و صادراتی از نظر مدت موقت و دائمی وجود ندارد. یعنی مقررات این حوزه برای هر دو نوع کالای صادراتی و وارداتی برابر است. کالاهای وارداتی به دلیل عدم مراجعه دارنده کالا به گمرک، متروک اعلام می شوند. این عدم حضور دارنده کالا در گمرک می تواند علت های متفاوتی داشته باشد که شایع ترین دلایل در این زمینه به شرح زیر است:

  • دارنده کالا به دلیل ناقص بودن مدارک و اسناد مورد نیاز گمرک، امور مربوط به ترخیص کالا را انجام نداده باشد.
  • دارنده کالا به دلیل عدم ارائه مجوزهای لازم برای واردات کالا از اداره گمرک کشور، به گمرک مراجعه نکرده باشد.
  • عدم حضور صاحب کالا در گمرک به دلیل عدم ارائه گواهی بهداشتی و مجوزهای استاندارد لازم برای تایید محصولات وارداتی.

سخن آخر

همان گونه که گفته شد، کالای مرجوعی در گمرک، کالایی است که به دلیل محدودیت و ممنوعیت، غیرقانونی بودن، مغایرت با مجوزهای مربوطه و آسیب و مشکل در کالا، ترخیص نخواهد شد. کالای مرجوعی به عنوان ورود موقت در گمرکات وارد کشور شده و در پایان فرصت مربوطه به خارج از کشور باز می گردد.

برای بازگرداندن کالا قوانین خاصی وجود دارد. به عنوان یک تاجر، برای اینکه کسب و کار موفقی داشته باشید و تجارت شما متحمل ضرر و زیان نشود، باید معلومات و دانش کافی در مورد این فرایند را داشته باشید تا مشکلی در روند کار شما به وجود نیاید. از این رو سعی کردیم در این مقاله، هر آنچه درباره این موضوع مهم وجود دارد را جهت افزایش آگاهی و اطلاعات، به شما همراهان گرامی ارائه دهیم.

دلیل متروکه شدن کالاها در گمرک چیست؟
دلیل متروکه شدن کالاها در گمرک چیست؟

سوالات متداول

کالای مرجوعی در گمرک چیست؟

کالای مرجوعی در گمرک، کالا یا محصولی است که به دلایل مختلف از جمله عدم رضایت مشتری یا خرابی و مشکل در کالا، مغایرت با مجوزها، غیر مجاز بودن و غیره به فروشنده یا تولیدکننده برگشت داده شده است. این نوع کالاها ممکن است به دلیل خطای تولید، خرابی در حین حمل و نقل یا عدم تطابق با سلایق و انتظارات مشتریان برگشت داده شوند. در بسیاری از صورت‌ها، فروشنده یا تولیدکننده به مشتریان خود اجازه می‌دهد که کالای برگشتی را بازپس بگیرند و پس از آن به آن‌ها جایگزین مناسب ارائه دهد یا هزینه آن را بازپرداخت کند.

اگر یک بسته توسط گمرک مرجوع شود چه اتفاقی می افتد؟

به طور کلی، اگر یک بسته توسط گمرک مرجوع شود، احتمالا دلایل مختلفی وجود دارد که شامل عدم تطابق با مقررات و قوانین وارداتی، اشکال در اسناد یا نقص در اطلاعات بسته و غیره است. در این صورت، فرآیند مرجوعی کالا به کشور و قوانین آن بستگی دارد. ممکن است نیاز به تصحیح اطلاعات، پرداخت هزینه‌های جانبی یا حتی بازگشت بسته به فرستنده داشته باشید. بهتر است با مقامات گمرکی تماس بگیرید تا در روند مرجوع کردن بسته قرار گرفته و به نحو مناسب و به‌روز عمل کنید.

منظور از بازگشت سفارشی چیست؟

بازگشت سفارشی به وضعیتی اطلاق می‌شود که مشتری یک محصول یا خدمات را به فروشنده یا تامین کننده باز می‌گرداند و در ازای آن، مبلغ پرداخت شده به او باز می‌گردد. این بازگشت به دلایل مختلف از جمله عدم رضایت مشتری، کالای نادرست یا خراب و یا عدم تطابق با توضیحات داده شده صورت می گیرد. در هر صورت، بازگشت سفارشی نقطه‌ای است که حقوق و تعهدات فروشنده و مشتری را تعیین می‌کند و باید براساس قوانین و شرایط قرارداد بین طرفین اجرا شود.

شرایط مرجوع کردن کالا چیست؟

شرط عودت کالا قبل از ترخیص این است که کالا به دلایلی مانند نداشتن گواهی سلامت، غیر استاندارد بودن، ممنوعیت یا عدم تطابق با محصول سفارش داده شده، در گمرک ترخیص نشود. اقلامی که به هر دلیلی ترخیص نمی شوند، بازگردانده و یا مرجوع می شوند. شرط عودت کالا، تایید اظهارنامه در سامانه EPL و پرداخت هزینه های گمرکی می باشد. برای کالای مرجوعی در گمرک، شرایط دور اظهاری وجود دارد تا امور مرجوع کردن کالا، بدون حضور شخص انجام شود.

مهمترین دلایل جهت مرجوع شدن کالا چیست؟

مواردی مثل ممنوعه و غیر قانونی بودن کالا، دارا نبودن مجوزهای مورد نیاز، نبود گواهی بهداشت، نداشتن مجوز قرنطینه نباتی، مغایرت کالا با مدارک موجود و غیره.

ورود موقت کالا به چه معناست؟

ورود موقت کالا به معنای این است که یک کالا برای یک مدت زمان معین به یک کشور خارجی صادر می‌شود، به منظور شرکت در نمایشگاه های بین المللی و دیگر فعالیت های مشابه.

منظور از کالای متروکه چیست؟

کالای متروکه کالایی است که دارنده آن بنا به هر دلیلی نسبت به ترخیص آن کاری نکرده و یا در ارائه مدارک مورد نیاز تاخیر داشته است و باعث شده تا کالا در انبار گمرک باقی بماند.
تصمیم گیری در مورد این گونه کالا ها بر دوش سازمان جمع آوری و فروش اموال تکمیلی است و اظهار کالاهای متروکه توسط گمرک انجام شده و عوارض و هزینه های آن نیز تعیین می گردد. پس از تعیین شرایط و کسر حقوق گمرکی، کالاهای متروکه از طرق مختلف مانند خرده فروشی ها و یا مزایده به فروش می رسند.

کالای برگشتی چیست؟

کالای برگشتی کالایی است که به دلیل مشکلات و نواقص، باید به کشور مبدا بازگردانده شود. البته تا هنگامی که کالا به فروش نرسد قابل برگشت به خارج از کشور است و در صورت فروش، برگشت کالا امکان پذیر نخواهد بود.

هزینه فریت بار کالای مرجوعی در گمرک به دبی

هزینه ارسال بار به دبی از عوامل مختلفی مانند وزن، حجم، نوع و مقصد انتخابی بستگی دارد. همینطور شرکت‌های هواپیمایی داخلی و خارجی نیز قیمت های مختلفی دارند. شرکت های خدمات گمرکی و تجاری بهترین قیمت و امن ترین خطوط هواپیمایی را برای فریت بار مسافری و کارگو توصیه خواهند کرد.

امتیاز این مطلب post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخرین مقالات وبلاگ

واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک

آینه‌های خودرو از جمله کالاهایی هستند که به طور گسترده از سایر کشورها وارد می‌شوند. در حال حاضر، واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک مانند هر کالای دیگری باید طبق قوانین سازمان گمرک کشور انجام شود. در این صورت، فعالیت صادرات و

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک یک موضوع مهم برای تاجران و بازرگانان است. فیلم‌های PVB (پلی وینیل بوتیرال) عمدتاً برای شیشه‌های لمینت استفاده

واردات و ترخیص ماشین آلات کفاشی از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص ماشین آلات کفاشی از گمرک

واردات ماشین‌آلات از مواردی است که برای ادامه‌ی چرخه تولید مورد توجه قرار می‌گیرد. زمانی که به قطعات و ماشین‌آلات کفاشی برای تولید کفش نیاز

خدمات گمرکی
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

خدمات گمرکی و ترخیص کالا چیست؟

در دنیای امروزه تجارت بین‌المللی یکی از عناصر حیاتی اقتصاد جهانی است. با افزایش روزافزون تجارت بین‌المللی، نیاز به خدمات گمرکی و ترخیص کالا نیز

واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک

در این مقاله قصد داریم درباره موضوع واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک بحث کنیم. بیشتر سازندگان ساختمانی برای اجرای پروژه‌های خود نیاز به

تماس تلفنی