استریپ و استافینگ در گمرک چیست

استریپ و استافینگ در گمرک چیست

آنچه در این مطلب مطالعه می کنید

مشاوره رایگان در زمینه خدمات بازرگانی

برای دریافت مشاوره خدمات در زمینه بازرگانی مثل ترخیص کالا ، واردات کالا و صادرات کالا می تواندی با کارشناسان ما تماس بگیرید و هر سوالی داشتید را از ما بپرسید.

درک اصطلاحات تجاری برای موفقیت در تجارت بین المللی بسیار مهم است. استریپ و استافینگ، از اصطلاحات مهم و رایج در صنعت حمل و نقل جهانی هستند. استریپ شامل تخلیه محموله از یک کانتینر است، در حالی که استافینگ به فرآیند پر کردن مجدد کانتینر با استفاده از تجهیزات تخصصی و پرسنل ماهر در پایانه های کانتینری و غیر کانتینری و همچنین انبارها اشاره دارد.

گروه بازرگانی ملل تجارت با بهره گیری از دانش، تخصص و تجربه خود در ترخیص و حمل و نقل، این فرآیندها را به نحو احسن مدیریت می کند. هدف این مقاله، ارائه بینش جامعی در مورد استریپ و استافینگ و آشنایی با جزئیات رویه های عملیاتی آنها است. اگر در این حوزه نیاز به راهنمایی دارید، توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات کامل، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

تعریف استریپ در گمرک چیست؟

اصطلاح استریپ معمولاً در حوزه تجارت و بازرگانی استفاده می شود. این اصطلاح که به فرآیند تخلیه و ترخیص محموله باری اشاره دارد، اغلب توسط تاجران شنیده می شود. این عملیات هنگام انتقال محموله به کامیون یا وسایل نقلیه دیگر برای بارگیری رخ می دهد. در اصطلاح گمرکی، استریپ را می توان به جای عملیات تخلیه بار استفاده کرد، که نشان دهنده انتقال محموله از کانتینر به وسایل نقلیه دیگر توسط کارگران است.

به طور کلی، استریپ در گمرک، به فرآیند تفکیک و طبقه ‌بندی محموله‌ و کالاها، برای افزایش دقت در شناسایی محتویات آنها اطلاق می ‌شود. این دسته بندی بر اساس نوع، مشخصات و تعداد کالا انجام می شود. با انجام این کار، مأموران گمرک می توانند به طور مؤثرتری ترتیبات مالیاتی، معافیت ها و محدودیت های خاص هر دسته از کالاها را اعمال کنند. این فرآیند دقیق، فرآیندهای گمرکی و انطباق با مقررات را تسهیل می کند.

تعریف استافینگ در گمرک چیست؟

استافینگ در گمرک شامل سازماندهی کالاها و محموله ها برای تسهیل رویه های گمرکی کارآمد مانند بازرسی، تعیین و ترخیص است. استافینگ با هدف تسریع فرآیند گمرکی، افزایش دقت و به حداقل رساندن خطاهای مرتبط با حمل و نقل کالا انجام می شود.

به عبارت دیگر، استافینگ در گمرک و در زمینه تجارت بین المللی، به فرآیند بارگیری کالا یا محموله در یک کانتینر حمل و نقل اطلاق می شود. این شامل قرار دادن و ایمن کردن دقیق اقلام در داخل کانتینر برای اطمینان از حمل و نقل ایمن و کارآمد است. پر کردن مناسب برای حداکثر استفاده از فضای موجود، جلوگیری از آسیب دیدن کالا در حین حمل و نقل و حفظ ثبات در حین جابجایی و حمل بسیار مهم است. فرآیند پر کردن معمولاً شامل ملاحظاتی مانند توزیع وزن، ایمن سازی محموله برای جلوگیری از جابجایی و انطباق با الزامات ایمنی و مقررات مربوطه است.پ

استافینگ در گمرک

مراحل انجام عملیات استریپ در گمرک

تمام مرحله های استریپ در گمرک شامل دو جزء اصلی است، از جمله: خدمات اسناد و خدمات تخلیه. خدمات اسناد زمانی انجام می شود که صاحب کالا یا ترخیص کار گمرکی تعیین شده آنها، لیست جابجایی کالا را به محدوده ترخیص کالا تحویل دهد. ترخیصکار، مسئولیت اقدامات ضروری مربوط به ترخیص کالا را بر عهده دارد و برای ادامه به یک برگه جابجایی نیاز دارد.

پس از اتمام خدمات اسناد، خدمات عملیات استریپ در گمرک که شامل فک پلمپ کالا در حضور مالک کالا یا نماینده آنها، تخلیه بار به وسیله کارگران یا ماشین آلات صنعتی مثل لیفتراک ها، منتقل کردن کانتینر خالی به انبار جنس کشتیرانی و تحویل رسید کانتینر به مالک کالا یا نماینده او می باشد، انجام خواهد شد.

مراحل انجام عملیات استافینگ

عملیات استافینگ در گمرک، به معنای دوباره پر کردن نیز مانند عملیات استریپ شامل دو بخش اصلی است: خدمات اسناد و خدمات تخلیه. اما نخست، جهت انجام عملیات استافینگ، صاحب کالا موظف به انجام چند مرحله می باشد. در ابتدا باید به منطقه ای که کانتینر در آن نگهداری می شود، برگه کشتیرانی ارائه دهد. سپس به واحد عملیاتی، لیست رسوب کانتینر را تحویل دهد.

در ادامه، جهت انجام خدمات اسنادی باید اسناد مورد نیاز را تهیه و ارائه شود و سپس در سیستم اسناد ثبت و تایید شود. در نهایت، برای بخش خدمات عملیاتی، باید مراحل زیر انجام شود:

  • منتقل کردن کانتینر با مراجعه بار شمار و کشنده به ترمینال کانتینر خالی.
  • ثبت و تایید کانتینر ورودی به وسیله سیستم هند هلد (دیتاکالکتور).
  • محموله از طریق لیفتراک یا کارگران به داخل کانتیر منتقل و چیده شود.
  • پس از تایید نهایی مالک کالا و اخذ مجوز از او، بار بررسی شود و پلمپ محوطه و کشتیرانی انجام شود.
  • قرار گرفتن کانتینر در لیست کشتی با مراجعه به پورت اپراتور.
  • بعد از مقدمات لازم و تحویل کانتینر به پورت اپراتور، برگه رسید مهر شده دریافت می شود.

نکته حائز اهمیت این است که خدمات استافینگ، اغلب برای بارگیری محموله جهت صادرات انجام می گردد.

استریپ کانتینر در گمرک چیست؟

اصطلاح استریپ کانتینر در عملیات استریپ استفاده می ‌شود. قبل از تحویل قبض انبار از کشتیرانی، باید مشخص شود که آیا بار مورد نظر از نوع استریپ است یا خیر. اگر بار استریپ در روز بارگیری به جای خروج کانتینر با بار انتخاب شود، فقط بار در گمرک تخلیه می شود. بنابراین استریپ کانتینر بیانگر خروج کالا از گمرک با کانتینر است. این تمایز برای درک نحوه جابجایی کالا در طی فرآیندهای ترخیص کالا از گمرک مهم است.

استریپ کانتینر در گمرک چیست؟

انواع استافینگ کالا بر اساس محل بارگیری

به طور کلی، بر اساس انواع مختلف کالاهای کانتینری، سه دسته استافینگ در گمرک وجود دارد. در ادامه، انواع استافینگ کالا را توضیح خواهیم داد:

استافینگ مستقیم

در این نوع استافینگ، کامیونی که محصولات صادراتی را حمل می کند، وارد ایستگاه کانتینری می شود که در منطقه گمرکی قرار دارد. در اینجا کارمندان گمرک، محموله را بازرسی و ارزیابی می کنند و پس از اتمام مراحل گمرکی، دستور بارگیری کالا را می دهند.

استافینگ کارخانه

این نوع استافینگ در گمرک معمولاً برای واردات ماشین آلات استفاده می شود. در این روش، صاحبان کالا می توانند پس از اخذ مجوزها و مدارک مورد نیاز، کانتینرهای خالی را از ترمینال های باربری به داخل کارخانه حمل کنند. نکته مهمی که باید در نظر گرفته شود این است که فرآیند بارگیری، باید زیر نظر مأموران گمرک و به وسیله آنها انجام شود.

استافینگ در ترمینال باربری

در این روش، کالا برای بارگیری به ترمینال باربری منتقل خواهد شد. مأموران گمرک مدارک مورد نیاز را جهت نهایی شدن تشریفات گمرکی به سازمان گمرک ارسال می کنند. پس از تکمیل LEO (سفارش صادرات) و تحویل به شرکت حمل و نقل، کالا را می توان در کانتینر بارگیری کرد.

ترانشیب استافینگ چیست؟

ترانشیپ استافینگ شامل انتقال کانتینرها از یک کشتی به کشتی دیگر بدون نیاز به تخلیه یا باز کردن آنها است. معنای این اصطلاح شبیه کراس استافینگ است که در آن کانتینرها مستقیماً بین کشتی ها تعویض و منتقل می شوند.

کراس و ترانشیپ زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که واردات محصولات خاص به یک کشور، به دلیل تحریم ها محدود شده باشد و نیاز به استفاده از بنادر سایر کشورها، برای انتقال محموله بین کشتی ها و کانتینرها باشد. این فرآیند امکان جابجایی کالا از مسیرهای جایگزین را برای دور زدن محدودیت ها و تسهیل واردات محصولات ضروری فراهم می کند. با استفاده از بنادر در سایر کشورها، انتقال کشتی ‌های باری و کانتینرها، امکان حمل و نقل سازگار و کارآمد کالا را فراهم می‌آورد و تضمین می‌کند که محصولات ضروری همچنان می‌ توانند با وجود تحریم ‌های اعمال‌شده به مقصد مورد نظر خود برسند.

کراس استافینگ در شرایطی که محدودیت ‌هایی برای بارگیری و تخلیه در بنادر خاص وجود دارد، به ‌کار می ‌رود، به ‌ویژه زمانی که این بنادر به دلیل ظرفیت و محدودیت ‌های حجمی نمی ‌توانند کشتی ‌های بزرگ را در خود جای دهند. در نتیجه، انتقال محموله بین کشتی ها و کانتینرها در بنادر جایگزین، برای غلبه بر این محدودیت ها و اطمینان از جابجایی کارآمد کالا ضروری است.

ترانشیب استافینگ چیست؟

کلام پایانی

در این مقاله به توضیح در مورد اصطلاحات استریپ و استافینگ در زمینه فرآیندهای گمرکی پرداختیم و مراحل مربوط به این رویه ها و شرایط خاصی که در طی تشریفات گمرکی اعمال می شود را تشریح کردیم. همچنین پیشنهاد می شود از شرکت های تجاری متخصص در این زمینه کمک بگیرید و گروه بازرگانی ملل تجارت، با توجه به تجربه و دانشی که دارد، به عنوان گزینه ی پیشنهادی برای شما تاجران می باشد.

به طور کلی، استریپ و استافینگ دو اصطلاح پرکاربرد در عملیات گمرکی هستند که به افزایش دقت، کارایی و شناسایی مناسب کالا در گمرک کمک می کند. امید داریم که این مقاله برای بازرگانانی که به دنبال اطلاعات در مورد این مفاهیم هستند، آموزنده و مفید باشد.

امتیاز این مطلب post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخرین مقالات وبلاگ

واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک

آینه‌های خودرو از جمله کالاهایی هستند که به طور گسترده از سایر کشورها وارد می‌شوند. در حال حاضر، واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک مانند هر کالای دیگری باید طبق قوانین سازمان گمرک کشور انجام شود. در این صورت، فعالیت صادرات و

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک یک موضوع مهم برای تاجران و بازرگانان است. فیلم‌های PVB (پلی وینیل بوتیرال) عمدتاً برای شیشه‌های لمینت استفاده

واردات و ترخیص ماشین آلات کفاشی از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص ماشین آلات کفاشی از گمرک

واردات ماشین‌آلات از مواردی است که برای ادامه‌ی چرخه تولید مورد توجه قرار می‌گیرد. زمانی که به قطعات و ماشین‌آلات کفاشی برای تولید کفش نیاز

خدمات گمرکی
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

خدمات گمرکی و ترخیص کالا چیست؟

در دنیای امروزه تجارت بین‌المللی یکی از عناصر حیاتی اقتصاد جهانی است. با افزایش روزافزون تجارت بین‌المللی، نیاز به خدمات گمرکی و ترخیص کالا نیز

واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک

در این مقاله قصد داریم درباره موضوع واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک بحث کنیم. بیشتر سازندگان ساختمانی برای اجرای پروژه‌های خود نیاز به

تماس تلفنی