قوانین اینکوترمز چیست: راهنمای کامل برای درک اصول این ابزار حیاتی

قوانین اینکوترمز

آنچه در این مطلب مطالعه می کنید

مشاوره رایگان در زمینه خدمات بازرگانی

برای دریافت مشاوره خدمات در زمینه بازرگانی مثل ترخیص کالا ، واردات کالا و صادرات کالا می تواندی با کارشناسان ما تماس بگیرید و هر سوالی داشتید را از ما بپرسید.

امروزه، اینکوترمز یک اصطلاح شناخته شده در دنیای تجارت است که در بحث های تجارت بین المللی و حمل و نقل، یک ابزار ضروری محسوب می شود. در این مقاله که توسط شرکت بازرگانی ملل تجارت ارائه شده است، به بررسی قوانین اینکوترمز، مفهوم اصلی و تأثیر و اهمیت آن بر تجارت بین ‌المللی خواهیم پرداخت.

تعریف اینکوترمز

اینکوترمز که مخفف عبارت International Commercial Terms است، توافق نامه و قراردادهای استانداردی هستند که شرایط فروش کالاها را در تجارت بین ‌المللی تعریف می‌کنند. آنها نقش مهمی در ایجاد شفافیت و سازگاری در معاملات بین المللی ایفا می کنند و چارچوبی را در هنگام انجام تجارت و معاملات جهانی فراهم می کنند.

اصطلاحات تعریف شده در اینکوترمز

بعضی از اصطلاحات در قوانین اینکوترمز، تفاسیر متفاوتی دارند. اصطلاحات اینکوترمز، به دو گروه اصلی دسته بندی می شوند:

  • اصطلاحات مختص به روش های مختلف حمل و نقل
  • اصطلاحات مختص به حمل و نقل دریایی

برخی از مهم ترین اصطلاحات قوانین اینکوترمز عبارتند از:

Delivery: به بخشی در معامله گفته می شود که فروشنده به تعهد خود برای تحویل کالا به خریدار عمل می کند و خطر احتمالی و مسئولیت بار، به عهده خریدار قرار می گیرد.

:Arrival بخشی است که هزینه حمل کالا باید پرداخت شود.

Free: به معنی آن است که فروشنده مسئولیت رساندن کالا به محلی که از آنجا حمل و نقل انجام می شود را بر عهده دارد.

:Carrier شخصی که در معامله، وظیفه حمل و نقل از طریق هر روشی را به عهده دارد.

Freight Forwarder: به شرکتی که قرارداد حمل و نقل در آن انجام شده یا در آن شریک است، اطلاق می شود.

Terminal: به مکان مسقف یا غیر مسقف مانند پارکینگ، انبار، ترمینال بار جاده ای، ریلی و هوایی، گاراژ و غیره گفته می شود.

To clear for export: به گواهینامه ترخیص صادرات بار و یا دریافت مجوز صادرات اطلاق می شود.

اصطلاحات تعریف شده در اینکوترمز

انواع اصطلاحات اینکوترمز مناسب برای انواع روش‌ های حمل

 (Ex Works) EXW

یکی از قوانین اینکوترمز می باشد که حداکثر مسئولیت را بر عهده خریدار می گذارد. تحت شرایط EXW، تعهد فروشنده تنها این است که کالا را در مکان مشخص شده (به عنوان مثال، کارخانه، انبار) در دسترس قرار دهد و خریدار تمام خطرات و هزینه ها را از آن نقطه به بعد به عهده می گیرد. این شامل بارگیری کالا در روش حمل و نقل انتخابی خریدار است. این اینکوترم اغلب زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که خریدار از تخصص بالایی در تجارت بین المللی و ترتیبات حمل و نقل برخوردار باشد.

FCA (Free Carrier)

یک اصطلاح تجاری بین المللی (Incoterm) است که مسئولیت فروشنده را برای خمل و نقل و تحویل کالا به یک مکان مشخص، معمولاً یک حامل یا طرف دیگری که توسط خریدار معرفی شده است، تعریف می کند. طبق شرایط FCA، فروشنده مسئول ترخیص صادرات است و خطرات و هزینه های مربوط به تحویل کالا به محل مورد توافق را متحمل می شود.

 (Carriage Paid To) CPT

از قوانین اینکوترمز است که مسئولیت حمل اصلی را که می تواند هر نوع حمل و نقل باشد، بر عهده فروشنده می گذارد. طبق شرایط CPT، فروشنده موظف است کرایه حمل کالا را به مقصد مشخص شده بپردازد. خطر مفقود شدن یا آسیب دیدن کالا از فروشنده به خریدار در نقطه ای که کالا به اولین حمل کننده تحویل می شود منتقل می شود.

 (Carriage and Insurance Paid To) CIP

بر اساس شرایط CIP، فروشنده مسئول تنظیم و پرداخت هزینه حمل اصلی کالا به مقصد مورد توافق و همچنین اخذ بیمه در برابر خطر از دست دادن یا خسارت خریدار در حین حمل است. هنگامی که کالا به اولین حامل تحویل داده شود، ریسک از فروشنده به خریدار منتقل می شود و فروشنده نیز مسئولیت ترخیص صادرات را بر عهده دارد.

(Delivered at Place unloaded) DPU

طبق شرایط DPU، فروشنده مسئول تنظیم و پرداخت هزینه حمل اصلی کالا به مقصد مورد توافق و همچنین تخلیه کالا در آن مقصد است. در این روش، فروشنده باید ریسک و هزینه صادرات، حمل و نقل و تخلیه در مکان مقصد را متحمل شود.

(Delivered At Place) DAP

بر اساس DAP Incoterm (تحویل در محل)، فروشنده مسئول تحویل کالا به خریدار در مقصد مشخص شده و آماده تخلیه است. خطر و ریسک حمل کالا از فروشنده به خریدار، با ورود کالا به محل تعیین شده منتقل می شود. فروشنده هزینه بسته بندی کالا را پوشش داده و اطمینان می دهد که تمام تشریفات قانونی لازم برای صادرات به هزینه خود انجام می شود. علاوه بر این، فروشنده ریسک مربوط به ترخیص کالا را نیز متحمل می شود. این اینکوترمز، تعهدات فروشنده را در معاملات تجاری بین المللی به طور دقیق مشخص می کند.

(Delivered Duty Paid) DDP

یکی از قوانین اینکوترمز است که حداکثر مسئولیت را برای تحویل کالا به محل خریدار یا مقصد توافق شده دیگری، بر عهده فروشنده می گذارد. بر اساس شرایط DDP، فروشنده مسئول تمام هزینه ها و خطرات مربوط به تحویل کالا، از جمله عوارض واردات و مالیات، به مقصد مورد توافق است. این نه تنها شامل هزینه حمل و نقل به مقصد می شود، بلکه هرگونه ترخیص و عوارض واردات ضروری را نیز در بر می گیرد. DDP بالاترین سطح تعهد را برای فروشنده، در بین تمام قوانین اینکوترمز نشان می دهد، زیرا آنها را ملزم به مراقبت از تمام جنبه های فرآیند تحویل، از جمله ترخیص کالا از گمرک و پرداخت حقوق ورودی و مالیات می کند.

چرا اینکوترمز مهم است؟

به طور کلی، قوانین اینکوترمز، مسئولیت ها و تعهدات خریداران و فروشندگان را در معاملات تجاری بین المللی تعریف می کند. اینکوترمز، با ایجاد یک درک مشترک از نقش هر یک از طرفین در معامله، از جمله انتقال ریسک، هزینه ها و وظایف لجستیکی، به جلوگیری از سوء تفاهم، اختلافات، و اشتباهات پرهزینه کمک می کند و وظایف خریدار و فروشنده را به طور دقیق مشخص خواهد کرد. علاوه بر این، اینکوترمز با ارائه چارچوبی برای مذاکره در قراردادها، تعیین ترتیبات حمل و نقل و تخصیص مسئولیت ها بین شرکای تجاری، تجارت جهانی را تسهیل می کند.

چرا اینکوترمز مهم است؟

نکات کلیدی در استفاده از اینکوترمز

تفاهم کتبی: توافق نامه های دقیق، شفاف و مکتوب برای به حداقل رساندن سردرگمی و جلوگیری از اختلاف نظرهای آینده ضروری است.

مشخص کردن دقیق مسئولیت ها: برای کاهش احتمال بروز اختلاف در آینده و جلوگیری سوء تفاهم ها، تعیین دقیق وظایف و تعهدات برای طرفین معامله یا همان خریدار و فروشنده، بسیار مهم است.

قواعد اینکوترمز چه مواردی را شامل می ‌شوند؟

قوانین اینکوترمز شامل موارد زیر می باشد:

  • تعیین مرزها، وظایف  و تعهدات برای هر دو طرف معامله
  • تعیین هزینه های متقبل هر یک از طرفین
  • رسیدگی به خطرات تجاری احتمالی بین خریدار و فروشنده
  • کاهش اختلافات ناشی از سوء تفاهم از شرایط در قراردادهای تجاری

این قوانین به جنبه های مختلف تجارت از جمله حمل و نقل و ترخیص کالا، فرآیندهای صادرات و واردات، تعیین پرداخت هزینه ها و خطرات حمل و نقل در مراحل مختلف انتقال کالا می پردازد. پوشش جامع آنها، شفافیت و ثبات در معاملات تجاری بین المللی را تضمین می کند.

قوانین اینکوترمز چه مزایای دارد؟

قوانین اینکوترمز دارای 11 اصطلاح اولیه یا اصلی و چندین اصطلاح فرعی است که برای توضیح بیشتر این قوانین، توسط خریداران و فروشندگان ایجاد و تنظیم شده‌اند. از این رو، این امر احتمال سوء تعبیر و درک نادرست قوانین توسط طرف های درگیر را کاهش می دهد.

از اصلی ترین مزایا اینکوترمز این است که راه حل های جامعی را برای جنبه های مختلف تجارت بین الملل از جمله حمل و نقل، هزینه ها و مسائل مرتبط با آن را ارائه می دهد. با مطالعه قوانین اینکوترمز، به راحتی می توان پاسخ دقیقی برای اکثر سوالات پیدا کرد. به عنوان مثال اینکوترمز راهنمایی دقیق و کاملی در مورد زمان بندی تحویل، شرایط و روش های حمل و نقل و اطمینان از انطباق با استانداردها توسط هر دو طرف درگیر در تجارت را ارائه می دهد. قوانین اینکوترمز همچنین تعیین می کند که کدام طرف معامله مسئول ترتیب حمل و نقل کالا و دریافت بیمه کالا است. به عبارت ساده تر، این قوانین به وضوح طرف مسئول پرداخت این هزینه ها را مشخص می کند.

به طور کلی، مزایای قوانین اینکوترمز شامل کاهش خطر تفسیر نادرست، ارائه شفافیت در قراردادهای تجاری بین المللی و ایجاد درک مشترک بین خریداران و فروشندگان در مورد مسئولیت های مربوطه می شود.

قوانین اینکوترمز چه مزایای دارد؟

عدم استفاده از اینکوترمز چه معایبی دارد؟

برای هر معامله ‌گری ضروری است که از به ‌روزرسانی ‌های سالانه قوانین اینکوترمز مطلع باشد. این قوانین به گونه ای طراحی شده اند که به نفع کسب و کارها و تاجران باشند و از طریق، به حداقل رساندن اختلافات و اطمینان از کارایی، باعث تسهیل در تجارت بین المللی خواهند شد. عدم درک و آشنایی با این قوانین می تواند منجر به هدر رفتن وقت، انرژی و ضررهای مالی قابل توجهی شود.

همچنین، عدم رعایت قوانین اینکوترمز می تواند منجر به مشکلاتی در تحویل محموله شود. این قوانین، مسئولیت های فروشنده را در قبال زمان و شرایط تحویل کالا مشخص می کند. این به بازرگانان اجازه می دهد تا تعیین کنند که چه زمانی حق دارند از فروشنده غرامت بخواهند. از این رو، رعایت این قوانین برای حفاظت در ترتیبات تحویل محموله بسیار مهم است.

محدودیت های اینکوترمز چیست؟

قوانین اینکوترمز، محدودیت هایی دارد که باید در هنگام استفاده صحیح از آن، در نظر گرفته شوند. ضروری است که بدانیم اینکوترمز، تنها بخشی از اجزای یک توافقنامه تجارت بین المللی است. برخی از محدودیت های کلیدی قوانین اینکوترمز عبارتند از:

  • مبلغ پرداختی یا روش های پرداخت را در معاملات پوشش نمی دهد.
  • از قوانین رسمی و اجباری چشم پوشی نمی کند.
  • به نوع مالکیت کالا و لغو قرارداد نمی پردازد.
  • اینکوترمز نمی تواند جایگزین قرارداد رسمی بین طرفین درگیر معامله شود.
  • وظیفه بیمه کالا در اکثر انواع اینکوترمز به جز گروه C مشخص نشده است، بنابراین این جنبه باید به طور جداگانه توسط طرفین درگیر در قرارداد بررسی شود.

تفاوت بین اینکوترمز 2010 و اینکوترمز 2020

همان گونه که ذکر شد، قوانین اینکوترمز به صورت دوره ای بازنگری می شوند، بنابراین بازرگانان ملزم به اطلاع از آخرین به روز رسانی ها می باشد. از مهم ترین تفاوت های بین اینکوترمز 2010 و اینکوترمز 2020 می توان به این موارد اشاره کرد:

  • تغییر مقررات بارنامه داخلی در اینکوترمز FCA
  • بیان کامل تر هزینه ‌ها
  • تغییرات بیمه در CIP و CIF
  • استفاده از حمل و نقل شخصی در FCA ،DAP ،DPU و DDP
  • لحاظ کردن تعهدات ایمنی
  • تغییر DAT به DPU
  • مطالب توضیحی برای کاربران
تفاوت بین اینکوترمز 2010 و اینکوترمز 2020

نتیجه‌ گیری

در پایان، این مقاله نقش محوری قوانین اینکوترمز را در تجارت بین ‌الملل روشن کرده است و بر توانایی آن در افزایش شفافیت و ساده ‌سازی معاملات، برای فروشندگان و خریداران تأکید می ‌کند. با درک و پیاده‌ سازی اصول اینکوترمز، کسب ‌و کارها می ‌توانند به طور موثر، پیچیدگی ‌های تجارت جهانی را کنترل کنند و در نهایت عملیات راحت ‌تر و کارآمدتر خود را تقویت کنند. این مقاله جامع در مورد قوانین اینکوترمز، به عنوان یک منبع ارزشمند برای مشاغلی است که به دنبال بهینه سازی شیوه های تجارت بین المللی خود هستند.

امتیاز این مطلب post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخرین مقالات وبلاگ

واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک

آینه‌های خودرو از جمله کالاهایی هستند که به طور گسترده از سایر کشورها وارد می‌شوند. در حال حاضر، واردات و ترخیص آینه خودرو از گمرک

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک

واردات و ترخیص قوطی اسپری از گمرک مانند هر کالای دیگری باید طبق قوانین سازمان گمرک کشور انجام شود. در این صورت، فعالیت صادرات و

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک

واردات و ترخیص فیلم pvb از گمرک یک موضوع مهم برای تاجران و بازرگانان است. فیلم‌های PVB (پلی وینیل بوتیرال) عمدتاً برای شیشه‌های لمینت استفاده

واردات و ترخیص ماشین آلات کفاشی از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص ماشین آلات کفاشی از گمرک

واردات ماشین‌آلات از مواردی است که برای ادامه‌ی چرخه تولید مورد توجه قرار می‌گیرد. زمانی که به قطعات و ماشین‌آلات کفاشی برای تولید کفش نیاز

خدمات گمرکی
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

خدمات گمرکی و ترخیص کالا چیست؟

در دنیای امروزه تجارت بین‌المللی یکی از عناصر حیاتی اقتصاد جهانی است. با افزایش روزافزون تجارت بین‌المللی، نیاز به خدمات گمرکی و ترخیص کالا نیز

واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک
مقالات گمرکی
تیم نویسنده گروه بازرگانی ملل تجارت

واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک

در این مقاله قصد داریم درباره موضوع واردات و ترخیص مفتول فولادی از گمرک بحث کنیم. بیشتر سازندگان ساختمانی برای اجرای پروژه‌های خود نیاز به

تماس تلفنی